Intimiteit en seksualiteit bij dementie

Onlangs is bij de uitgever BSL mijn nieuwe boek “Intimiteit en seksualiteit bij dementie” verschenen.

Hoogeveen, F.R. (2021). Intimiteit en seksualiteit bij dementie. Houten: Bohn, Stafleu van Loghum, Nursing-reeks.

Het boek gaat over de rol en het belang van intimiteit en seksualiteit in het leven van mensen met dementie en hun partners. Die zijn groot, want intimiteit en seksualiteit zijn algemeen menselijke basisbehoeften, die niet verdwijnen als mensen ouder worden of dementie krijgen. En als die behoeften niet worden vervuld, dan kunnen mensen ongelukkig worden, en liggen eenzaamheid, depressie en gedragsproblemen op de loer. Hoe komt het dan toch dat we aan de vervulling van deze behoeften zo weinig aandacht besteden in de professionele zorg voor mensen met dementie? En hoe kunnen we dat veranderen?

Het boek is ook bedoeld voor partners van mensen met dementie. Zij kunnen het heel moeilijk krijgen. Door de dementie verandert de relatie met hun partner en kunnen intimiteit en seksualiteit op de tocht komen te staan.

Intimiteit en seksualiteit bij dementie geeft praktische adviezen aan professionals én aan mensen met dementie en hun partners.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s