Lancering filmpjes en toolkit Lerend vermogen van mensen met dementie

In 2opnieuwgeleerd011 schreef ik samen met drie collega’s het boek OPNIEUW GELEERD OUD GEDAAN: OVER HET LEREND VERMOGEN VAN MENSEN MET DEMENTIE.

Van dit boek zijn inmiddels bijna 20.000 exemplaren verkocht.

Het boek kreeg op 18 januari 2017 een vervolg met de lancering van 21 instructiefilmpjes, die te zien zijn op www.opnieuwgeleerdoudgedaan.nl. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in WZH Prinsenhof in Leidschendam werden deze filmpjes officieel gelanceerd.

Zie hier een verslag van deze bijeenkomst.

De instructiefilmpjes zijn bedoeld voor mantelzorgers en professionals van mensen met dementie. Maar de mogelijkheden om geheugenfuncties en lerend vermogen van mensen met dementie te benutten zijn ook belangrijk voor toekomstige professionals. Daarom maakten we een toolkit voor docenten in het HBO- en MBO-onderwijs. Het project (filmpjes en toolkit) kwam tot stand dankzij een subsidie van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, in een samenwerkingsverband tussen het lectoraat psychogeriatrie aan de Haagse Hogeschool, Innovatiebureau DAZ, en Alzheimer Nederland.

Lees hier een nieuwsbrief over het project.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s