Lectoraat psychogeriatrie

Dementie is een ernstige ziekte voor de patiënt én diens familie. En steeds meer mensen krijgen ermee te maken. Nederland telt in 2014 circa 270.000 mensen met dementie. In het jaar 2030 zal dit aantal het half miljoen naderen. Over twintig jaar is dementie volksziekte nummer 1.

Voor mensen met dementie en hun naasten staat het lectoraat Psychogeriatrie voor een menswaardige zorg en een niet aflatende aandacht voor de kwaliteit van leven. Het lectoraat wil dit bereiken door het ontwikkelen van onderwijsprogramma’s van hoge kwaliteit, het uitvoeren van innoverend praktijkgericht onderzoek, professionalisering en kennisdelen.

Er dreigt een toenemend ernstig tekort aan professionele hulpverleners. Het lectoraat Psychogeriatrie stelt zich te doel te bevorderen dat meer jonge mensen de psychogeriatrie tot hun vakgebied kiezen. Dat wil zij doen door goede voorlichting, het tot stand brengen van een gunstig en reëel beeld over het vakgebied en door deskundigheidsbevordering binnen het hoger (hbo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Samenwerking

Het lectoraat Psychogeriatrie is een gezamenlijk initiatief van De Haagse Hogeschool, zorgaanbieders Florence en WoonZorgcentra Haaglanden, en ROC Mondriaan.

Ga voor meer informatie naar de website van het lectoraat Psychogeriatrie.

Video

Publicaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s